//facebook pe pagina

De Înălțarea Domnului, comărnicenii au adus cinste eroilor neamului românesc

Organizată în condiții speciale anul acesta, ca urmare a pandemiei de coronavirus aflată în plină desfășurare în lume și în țară, slujba Înălțării Domnului a avut loc pe 28 Mai la toate bisericile din orașul Comarnic, cu respectarea, în  mai mica sau mai mare măsură, a normelor de siguranță impuse în această perioadă.

„Nihil sine Deo” – crezul familiei regale a României, descrie încă perfect modul de viață al românilor de pretutindeni, care, iată, în vreme de sărbătoare, dar și de suferință, își îndreaptă rugile și speranța către Dumnezeu.

După depunerea de coroane la toate bisericile din oraș, precum și la Monumentul Eroilor din centrul localității, edilul orașului Comaric, Sorin Popa, a asistat la slujba de cinstire a eroilor neamului, săvârșită la Biserica „Sf. Nicolae” din cartierul Vatra Sat, alături de alte câteva zeci de persoane. Comarnicul nu duce lipsă de eroi ostași, care și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru libertate, dreptate și adevăr, iar pentru ei și pentru sacrificiul lor suprem, au fost aprinse lumini în semn de cinstire și respect.

Vremea a fost una prielnică, soarele le-a zâmbit participanților, dar toți cei prezenți au simțit lipsa marilor actori ai zilei:  copiii zonei, care, în fiecare an, încălzeau atmosfera cu momente artistice cu specific traditional. Anul acesta, momentul artistic cu iz patriotic a fost susținut de corul bisericii, în aplauzele asistenței.  

 

 

Alina Bunghez