//facebook pe pagina

Primarul Sorin Popa – în vizită la școlile din orașul Comarnic, în prima zi de pregătiri pentru examenele naționale

E forfotă din nou în școlile din Comarnic. Începând cu data de 2 iunie 2020, timp de două săptămâni, elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu participă la orele de pregătire pentru examenele naționale, care vor avea loc luna aceasta.

Primarul orașului Comarnic, Sorin Popa, a mers astăzi în vizită la unitățile școlare de pe raza localității, pentru a întâmpina elevii, reîntorși în băncile școlii după mai bine de două luni și jumătate de activitate online, dar și pentru a se asigura că atât elevii, cât și cadrele didactice, beneficiază de toate măsurile de protecție în contextul epidemiei de coronavirus.

Primăria Comarnic a acordat, săptămâna trecută, toate materialele sanitare, necesare bunei desfășurări a activității elevilor și profesorilor  în perioada ce urmează: măști de protecție, mănuși de unică folosință, dezinfectanți, clor, săpun antibacterian sau dispensere de prosoape hârtie pentru dotarea grupurilor sanitare.

Personalul didactic și non-didactic din școlile comărnicene s-a ocupat de organizarea activității școlare, astfel încât să se asigure condițiile necesare de igienă și distanțare fizică a elevilor, precum stabilirea unor culoare separate de intrare-ieșire sau decalarea orelor desfășurate în unitățile de învățământ, astfel încât într-o clasă să nu se afle la un moment dat mai mult de 10 elevi. De asemenea, triajul epidemiologic este efectuat cu rigurozitate la intrarea în fiecare școală, de către cadrele medicale specializate: medici și asistenți medicali.

Iar elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, pentru siguranța cărora s-au luat, în principal, toate aceste măsuri de siguranță,  nu au dezamăgit! Spre fericirea dascălilor și a autorităților locale, deopotrivă, aceștia s-au prezentat în număr maxim la orele de pregătire pentru examene. 

Le dorim sănătate multă și multă baftă la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020!

 

Alina Bunghez