//facebook pe pagina

Numărul mare de mașini a crescut simțitor la Comarnic în ultimii ani, iar lipsa locurilor de parcare – cauzată de lipsa spațiilor care pot fi utilizate cu acest scop, mai ales în zona centrală a orașului – a devenit evidentă și constituie o mare problemă pentru posesorii de autovehicule.

Ca urmare a faptului că locurile nu sunt suficiente pentru a face față direct proporțional numărului mare de autovehicule din localitate face ca multe dintre acestea să fie lăsate la întâmplare la marginea drumului.

Dacă în sezonul cald această situație nu cauzează probleme grave, mai ales în zonele unde lățimea străzii este mai permisivă și parcarea mașinilor pe marginea străzii nu încurcă circulația, pe timpul iernii altfel se prezintă lucrurile. Utilajele de deszăpezire nu pot acționa corespunzător pentru degrevarea străzilor de nămeți, situație ce rezultă într-un cumul de sesizări și nemulțumiri venite de la cetățenii care locuiesc pe străzile cu astfel de probleme.

Primăria orașului a solicitat public posesorilor de mașini să nu își mai lase  autoturismele parcate pe marginea drumului, mai ales că cea mai mare parte a populației din Comarnic locuiește la casă și nu la bloc, având posibilitatea să le parcheze în curțile proprii, însă eforturile autorităților locale s-au dovedit fără prea mare efect.  

Prin urmare, s-a decis sancționarea celor care parchează neregulamentar.  Începând de săptămâna aceasta, proprietarii autovehiculelor lăsate pe partea carosabilă care îngreunează procesul de deszăpezire vor fi sancționați contravențional de Poliția Locală Comarnic.

 

Alina Bunghez