//facebook pe pagina

Orașul Comarnic beneficiază în continuare de sprijin prin PNDL pentru finalizarea a două proiecte importante pentru dezvoltarea comunității.  

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, autoritățile locale desfășoară două lucrări de reabilitare și modernizare în infrastructura educațională sau rutieră. Este vorba despre:

consolidare, reparații generale și renovare a Localului II al Liceului „Simion Stolnicu” – 2.593.767,19 de lei alocați prin PNDL II;

modernizarea unor porțiuni de drum din cartierele Vatra-Sat, Podu-Vârtos și Ghioșești – 2.919.247,31 de lei alocați prin PNDL II.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, împreună cu primarul orașului Comarnic, Sorin Popa, și viceprimarul localității, Mihai Savu, au mers recent pe teren să verifice stadiul lucrărilor. Acestea sunt în grafic și au fost îndelung așteptate de cetățenii orașului, cu atât mai mult cu cât orașul Comarnic se afla, în anul 2016, în stadiul de comună la nivel de infrastructură, iar localul II al singurului liceu din localitate – desi clădire mai nouă – se afla într-o stare deplorabilă și reprezenta un real pericol pentru elevi și profesori.

În întreg județul Prahova, prin PNDL – etapa a II-a, au fost semnate contracte pentru 164 de obiective de investiții, a căror valoare totală depășește 756,9 milioane de lei.

PNDL este un program de finanțare multianual, prin care se finanțează realizarea de lucrări de infrastructură rutieră, educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică sau administrativă, și care și-a dovedit utilitatea în multe dintre localitățile județului Prahova.

 Tot anul acesta, însă cu altă sursă de finanțare, se preconizează a fi finalizate lucrările de construire a ”Parcului orașului Comarnic”, singurul obiectiv de acest gen din localitate, o destinație extrem de dorită, mai ales de comărnicenii cu copii.

 

Alina Bunghez