//facebook pe pagina

Astăzi, 3 Iunie 2020, primarul orașului Comarnic, Sorin Popa, împreună cu primarii orașelor Sinaia, Azuga, Râșnov și Președintele Consiliului Județean Brașov, au semnat actul constitutiv și statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei în Acțiune”, din care face parte și orașul Comarnic.
La eveniment a participat din partea Guvernului României și Mihail VEȘTEA, Secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei.
Obiectivul major al Asociației este proiectul autostrăzii Comarnic-Brașov, menit să fluidizeze traficul între stațiunile montane din Prahova, și implicit din zona centrală a orașului nostru.
Sorin Popa, primar orș. Comarnic: “S
unt convins că doar împreună putem realiza proiecte comune de dezvoltare a zonei turistice a Văii Prahovei, în care să fie inclus și Comarnicul, să rezolvăm problema traficului în zona noastră, astfel încât circulația prin oraș să nu mai includă autovehiculele aflate în tranzit către stațiunile montane sau Brașov și să constribuim la scurtarea timpului petrecut în trafic de către cei care străbat tronsonul Ploiești-Brașov.

Construirea autostrăzii conduce și la diminuarea gradului de poluare a aerului, cauzată de numărul mare de autovehicule care tranzitează zilnic localitatea noastră, și rezolvă una din problemele prioritare pentru locuitorii orașului Comarnic. “