//facebook pe pagina

Ștafeta Veteranilor Invictus România

– maraton de 3800 km dedicat eroilor și veteranilor de război-

 

Pe 6 Octombrie 2022, Ștafeta Veteranilor „Invictus România” a ajuns, pentru a cincea oară, la Comarnic, unde a poposit câteva minute la Monumentul Eroilor.

Cei cinci alergători, în frunte cu ultra-maratonistul Iulian Șerban și alaturi de trei bicicliști, au fost așteptați în centrul localității de zeci de elevi, profesori și reprezentanți ai autorităților locale, în semn de respect pentru jertfa și altruismul de care înaintașii noștri au dat dovadă, dar și pentru efortul aproape supra-omenesc de care voluntarii Invictus au dat dovadă și în acest an, alergând pentru o cauză lăudabilă.

În perioada 05 – 25 octombrie 2022, Invictus România desfășoară evenimentul “Ștafeta Veteranilor”, un eveniment aflat la a IX-a ediție şi al cărui scop este să promoveze valorile naționale și respectul față de veteranii și eroi României din toate războaiele.

Traseul din acest an al “Ștafetei Veteranilor” include peste 50 de localități importante, și măsoară peste 3800 de kilometri. Peste 500 de maratoniști aleargă însoțiți de bicicliști purtând Ștafeta Veteranilor !

Din 2014, Stafeta Veteranilor este un eveniment prin care voluntarii militari și civili ai cauzei Invictus arată respect față de eroii de atunci, dar și de acum ai României prin conectarea în mod simbolic a mai multor localități.

Ce este Invictus România ?

Invictus este un proiect de voluntariat care unește mediul militar cu cel civil. Mai precis, un grup de oameni capabili să facă diferența, să schimbe, să motiveze și să inspire.

Invictus România este în primul rând un proiect de educație, o luptă împotriva ignoranței și o punte între militari și civili ca oameni. De aceea strategia Invictus România include extinderea proiectelor în parteneriat cu alte asociații nonguvernamentale.

Invictus România este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului și a camarazilor.

Care este misiunea Invictus România ?

Voluntarii Invictus desfășoară activități umanitare cu ocazia zilelor cu semnificație istorică,

pentru strângerea de fonduri în scopul de a trimite luptători răniți în Afghanistan sau Irak la competiții paralimpice.

Mulțumim voluntarilor și militarilor care participa an de an la Ștafeta Veteranilor Invictus România pentru popasul făcut la Comarnic și îi felicităm pentru ca promovează valorile naționale și respectul față de veteranii și eroii României din toate războaiele!

 

Alina Bunghez

IMG_3619
IMG_3625
IMG_3631
IMG_3632
IMG_3639
IMG_3641
IMG_3643
Shadow