//facebook pe pagina

Istorie și tradiție, de Ziua Națională, la Comarnic

        Sub o ninsoare plăcută, ca de primă zi de decembrie, comărnicenii au sărbătorit  Ziua Națională a României în mod tradițional. După slujbele de liturghie desfășurate la bisericile din oraș, reprezentanții autorităților locale,  ai Jandarmeriei Române, ai Poliției Române, dar și reprezentanți ai partidelor politice, au depus coroane de flori la monumentul eroilor neamului din curtea Bisericii „Sf. Nicolae” Vatra Sat, dar și la cele ridicate în cinstea eroilor de la toate bisericile din localitate, un gest realizat în semn de respect față de jertfa înaintașilor noștri. Pentru că datorită lor a fost posibilă făurirea Marii Uniri de la 1918, iar acest lucru trebuie să rămână veșnic încrestat în memoria colectivă. 

        Au fost momente de mare încărcătură emoțională pentru toți cei prezenți, iar copiii Școlii Nr. 2 din Comarnic au încununat atmosfera prin cântecele lor patriotice, o dovadă clară a iubirii pentru țară, transmisă de la părinții și dascălii lor.

        După ceremoniile memoriale, locuitorii orașului au sărbătorit Ziua Națională a României pe terenul din vecinătatea Clubului Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic, cu o masă caldă tradițională, oferită de edilii locali. Zeci de persoane s-au strâns laolaltă, îndurând frigul și ninsoarea, semn că românii simt nevoia de socializare, de comuniune – ca popor ce împărtășește aceeași istorie și aceleași tradiții.  

 

Alina Bunghez