//facebook pe pagina

„Nunta de aur” 2023, un eveniment îndelung așteptat de comărniceni

Prima zi a lunii octombrie a adus soare, la propriu și la figurat, în viețile a zeci de persoane vârstnice din Comarnic.

Chiar la data la care, la nivel mondial, se sărbătorește Ziua persoanelor în etate, autoritățile locale din Comarnic au organizat un eveniment dedicat celor mai statornice familii din oraș: „Ziua Vârstnicilor – Nunta de Aur 2023”.

Cuplurile care au sărbătorit anul acesta 50 de ani de căsnicie neîntreruptă au fost celebrate în cadrul unei ceremonii desfășurate la Muzeul Cinegetic de la Posada și au primit din nou binecuvântarea preoților, la jumătate de veac distanță de momentul în care și-au depus inițial jurămintele de credință în fața lui Dumnezeu.

Gestul vine ca o recunoaștere a unei valori morale din ce în ce mai rar întâlnite în zilele noastre: fidelitatea. Comărnicenii premiați de Primăria Comarnic pe 1 Octombrie 2023 sunt adevărate modele de statornicie în căsnicie și de respect reciproc, iar din acest motiv se impunea organizarea unei manifestări dedicate celor ajunși în „toamna vieții” și a relației.

Autoritățile locale au premiat familiile înscrise în proiect cu diplome de fidelitate, flori și premii financiare, în cadrul ceremoniei găzduite de Muzeul de la Posada, pe care, de altfel, au avut ocazia să îl viziteze, unii dintre ei pentru prima oară în viață.

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este marcată anual, la 1 octombrie, cu scopul de a promova drepturile acestora, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Primăria orașului Comarnic acordă, începând de anul acesta, în baza HCL nr. 96/29.08.2023, premii și diplome de fidelitate familiilor din localitate care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

 

Alina Bunghez