//facebook pe pagina

Lecția de dans – un proiect dedicat copiilor din casele de tip familial

La finele săptămânii trecute, Casa de Cultură din Comarnic a fost gazda evenimentului socio-cultural „Lecția de dans”, organizat în orașul nostru de Asociația Socio-Culturală “Prahova Excelsior” în parteneriat cu Asociația “Centrul Cultural Comarnic 2016”, dedicat copiilor și adolescenților de la Centrul Comunitar Secaria!

În cadrul proiectului, aceștia au primit lecții de dans și au interacționat frumos și deschis cu elevii din Comarnic, dovedindu-ne, încă o data, că o comunitate, fie ea și vecină, are un rol esențial in dezvoltarea psiho-emoțională a copiilor!

Doamnele Cecilia Francu, membră ASPE și a Consiliului de Onoare al asociației

 și prof. Mariana Brînzi, președinte al ACC Comarnic au fost cele care au depus cel mai mare volum de muncă în realizarea acestui proiect, și au reușit să unească armonios nu doar două, ci trei comunități vecine, cu scopul de a aduce zâmbete și bucurie pe chipurile copiilor aflați în casele de tip familial din Secăria. Tinerii au dansat, au făcut limonadă și au socializat.

Totodată, autoritățile din Comarnic au pus la dispoziția coordonatorilor proiectului locația activității și logistica evenimentului, în vreme ce mămicile micilor dansatori din orașul nostru au contribuit cu sprijin financiar și moral pentru ca oaspeții să se simtă ca într-o adevărată familie, fie și preț de doar câteva ore.

La finalul serii tinerii, vizibil epuizați, au plecat spre Secăria, locul căruia îi spun de câțiva ani „acasă”, cu zâmbete mari pe buze, cu cărți primite în dar și cu bucuria unei experiențe de neuitat, semn că scopul proiectului a fost atins!

Proiectele Primăriei Comarnic vor continua primăvara aceasta cu evenimente precum „Sărbători Pascale la Comarnic” (25 Aprilie 2024), „130 de ani de învățământ la Comarnic” (16 mai 2024) sau „Ziua Copilului” (1 Iunie 2024).  

 

Alina Bunghez