//facebook pe pagina

Călătorind prin literatura contemporană – cu Lidia Iustina Terecoasă

        Ultima zi a lunii noiembrie a prilejuit un moment de mare importanță pentru scriitoarea Lidia Iustina Terecoasă, din Comarnic – educator de meserie, poetă și, mai nou, povestitoare. Scriitoarea și-a lansat sâmbătă, 30 noiembrie 2019,  cele mai recente două volume ale sale, de poezie respectiv proză scurtă: „Un simplu călător” și „Călătorie spre copilărie”.

        Evenimentul de lansare, organizat de Biblioteca Liceului „Simion Stolnicu”, în parteneriat cu Biblioteca orășenescă „Paul Desphelipon” și Primăria Comarnic,  a reunit familia poetei, colegi de breaslă, profesori, elevi și autorități locale, dar și prieteni din copilărie ai autoarei, veniți din satul său natal, Parepa, pentru a-i fi alături, cu atât mai mult cu cât, prin condeiul d-nei Terecoasă, ei au devenit, astăzi, personaje de carte.

        S-a vorbit mult despre talentul și priceperea scriitoarei, despre modul „sorescian” de a surprinde simplitatea vieții trăită la sat, fie în versuri, fie în proză.

        Manifestarea a fost încărcată cu energia pozitivă a copiilor Asociației „Centrul Cultural Comarnic 2016”, care au prezentat publicului prezent momente de teatru, interpretare muzicală și monolog istoric.

        Iar la final, cei prezenți au plecat acasă cu brațele încărcate de volumele lansate de Lidia Iustina Terecoasă, semn că orașul Comarnic nu duce lipsă de sete de cultură și literatură.

Alina Bunghez