//facebook pe pagina

De Boboteaza – Festivalul ecvestru la Comarnic

Pentru al doilea an consecutiv, la Comarnic s-a organizat, de Bobotează, o competiție ecvestră de mare amploare, la care au participat crescători de cai  din toată țara. Tradiția, ce datează în zona noastră de peste 100 de ani, a fost reluată anul trecut, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Pe 6 ianuarie 2020, după botezul cailor, săvârșit de preoți la biserică, alaiul de atelaje hipo s-a încolonat spre locul de concurs, situat undeva pe malul râului Prahova, în apropiere de popasul Cernica. Competiția, la care au fost prezenți sute de spectatori și nu mai puțin de 100 de cabaline, a fost organizată de Asociația Crescătorilor de Animale Comarnic, cu sprijinul Primăriei Comarnic, cu scopul de a promova tradițiile zonei și de a aduce laolaltă iubitorii de animale din toată țara.  

Patru probe au fost incluse în competiție : de frumusețe simplu și dublu,  respectiv tracțiune simplu și perechi, probe la care s-au înscris 24 de perechi de cai la dublu și 36 de cai la simplu.  Este important de precizat faptul că organizatorii au decis să doneze taxa de înscriere plătită de participanți către o cauză nobilă, mai precis pentru micuța Ema Rotariu, o fetiță de doar câteva luni, grav bolnavă, care are în continuare nevoie de tot sprijinul nostru pentru plata tratamentului și ședințelor de chimioterapie la care este supusă în prezent, într-un spital din străinătate.

Toți cei prezenți s-au declarat încântați de organizarea acestui eveniment în orașul nostru, iar câștigătorii au primit cupe și diplome și, mai presus de toate, recunoașterea muncii și atenției pe care o acordă zilnic îngrijirii cailor lor. Premiați au fost și micii proprietari de ponei, laureați ai categoriei „Mini”, dar și crescătorii care s-au prezentat la concursul hipic cu cel mai mare număr de cabaline.

Alina Bunghez