//facebook pe pagina

COMARNIC – GAZDĂ A CUPEI ȚĂRILOR LATINE LA ORIENTARE, 2023

CUPA ȚĂRILOR LATINE LA ORIENTARE a avut loc la Comarnic și Câmpina, în perioada 28 Aprilie – 1 Mai 2023.

Iar la finalul celor patru zile de Orientare, rezultatele au fost formidabile pentru țara noastră. România a câștigat evenimentul sportiv, ediția 2023, în vreme ce pe locul II s-a situat Columbia, iar pe III – Mexic.

Competiția a reunit la start sportivi din 17 țări, care au dat tot ce au avut mai bun pentru a-și asigura un loc pe podium. La final, România a prevalat evenimentul sportiv, grație familiarității concurenților români cu terenul și traseele zonei, mulți dintre ei fiind obișnuiți cu dificultatea hărților de la Comarnic după participările din anii anteriori.

Prima zi la Comarnic, cea de duminică, a fost una cu trasee de lungă distanță, dificile și ofertante pentru concurenți, desfășurate pe dealurile înalte și în zona forestieră a localității, iar luni, 1 mai, competiția a continuat cu ultima etapă, de medie distanță, ranking mondial, cu puncte de Start și Finish la poalele muntelui Gurguiata.

CUPA ORAȘULUI COMARNIC – Ediția a V-a

Tot în weekend-ul prelungit de 1 Mai a avut loc și cea de-a 5-a ediție a „Cupei orașului Comarnic” la Orientare, la care au luat parte peste 100 de elevi de la cele două unități școlare din localitate. Înscriși la două categorii de vârstă: 15 și 19 ani, școlarii au scos timpi buni, au concurat cu entuziasm și dârzenie, în încercarea de a ocupa primul loc al podiumului!

Rezultatele finale ale tuturor competițiilor de Orientare de la Comarnic pot fi consultate pe site-ul https://carpatho.ro/results/.

Nu putem decât să îi felicităm pe sportivi, profesioniști sau amatori, pentru rezultatele obținute și să le dorim mult succes în competițiile de Orientare la care vor participa în viitor!

Surprize culturale

Oaspeții din țară și de peste hotare care au poposit la Comarnic pentru acest regal de Orientare au avut parte și de o surpriză artistică.  Tinerii de la Asociația „Centrul Cultural Comarnic 2016” și Clubul Copiilor „Martha Bibescu”, au prestat momente de mare talent pentru publicul spectator și le-au arătat oaspeților frumusețea orașului nostru!

Așadar, anul acesta, concursul sportiv internațional numit „Cupa Țărilor Latine” la Orientare a fost găzduit de România, iar Federația de Orientare a ales Comarnicul drept loc de desfășurare a etapelor montane!

A fost o onoare pentru orașul Comarnic să găzduiască un eveniment sportiv internațional de mare calitate și ne bucură mult prezența numeroasă a concurenților, precum și aprecierile oaspeților de peste hotare.

Mulțumim tuturor celor prezenți pe pășunea Mezdrea în cele două zile de concurs de la Comarnic!

 

Alina Bunghez