//facebook pe pagina

11 mici șahiști din Comarnic, prezenți la „Festivalul Internațional de șah în școală”, organizat la Ploiești

În perioada 4-8 Iulie 2023, unsprezece elevi din Comarnic, înscriși la secția de șah de la Clubul Copiilor “Martha Bibescu” din oraș, au participat, la Ploiești, la “Festivalul Internațional de Șah în școală”, ediția I, alături de mici șahiști din toată țara, dar și din Grecia, Israel, Ucraina sau Moldova!

Evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 700 de copii, cu vârste între 6 și 12 ani, de pe patru continente, fiind organizat de International School Chess Union și desfășurat sub egida FIDE – Federația Internațională de Șah, cu sprijinul Ministerului Educației și Federației Române de Șah.

Sute de copii, cu vârste cuprinse între 6-12 ani -din Europa, America de Nord, Asia și Africa – au avut oportunitatea de a-și demonstra abilitățile strategice în cadrul acestei competiții internaționale de șah, al cărei sponsor principal a fost Rompetrol. La competiție s-au înscris 60 de școli din România și din alte șapte țări, respectiv din Mexic, Israel, Grecia, Polonia, Serbia, Republica Moldova și Ucraina.

În cele 5 zile de concurs, 90 de echipe, formate din 2 fete și 2 băieți, au concurat pentru marele trofeu. Suplimentar, Festivalul a găzduit pe 6 Iulie și un concurs de șah în aer liber, la care au participat gratuit alți 400 de copii din România și pentru care echipa ”Șah în școală” a pregătit numeroase premii: diplome, medalii, cupe, tricouri, manuale de șah și multe altele.

Orașul Comarnic a fost reprezentat la competiția internaționala de șah de 3 echipe, iar rezultatele celor 11 mici șahiști au fost onorabile și încurajatoare, cu atât mai mult cu cât unii dintre elevi se află la prima lor competiție oficială!  La finalul celor 7 runde, copiii care au învațat primele noțiuni de șah la Clubul Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic, sub îndrumarea prof.  Dariana Didiliuc, vicecampioana națională la șah și arbitru licențiat FIDE, au reușit să obțină 11 puncte.

 

Alina Bunghez