//facebook pe pagina

„Ștafeta Veteranilor Invictus România” a ajuns vineri, 6 Octombrie, la Comarnic

Ștafeta Veteranilor Invictus, ajunsă la a X-a ediție, se desfășoară anul acesta în perioada 4-25 octombrie. Evenimentul este organizat anual, la nivel naţional, de către Asociația Voluntarilor Invictus, cu scopul de a promova eroii de ieri și de astăzi, prin intermediul sportului. Asociația Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al ASR Principelui Radu. 

Peste 500 de voluntari Invictus, civili și militari din întregul Sistem Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, purtători ai ştafetei, alergători şi ciclişti, parcurg mai bine de 3 300 de kilometri, pe trei trasee – albastru, galben şi roşu. Traseele pornesc de la Pitești (start, 11 octombrie), București (start, 5 octombrie) și Călărași (start, 4 octombrie) și vor ajunge toate la Carei, în ziua de 25 octombrie. Cel mai important moment va avea loc de Ziua Armatei, pe 25 Octombrie, la Carei, unde Ştafeta Veteranilor Invictus va prezenta simbolic onorul tuturor eroilor de ieri și de astăzi.

Voluntarii Invictus sunt sprijiniți, ca în fiecare an, de către autoritățile centrale și locale, iar pe întregul traseu, participanţii sunt însoţiţi de echipaje de poliţie militară.

Orașul Comarnic se află pe traseul galben al Ștafetei, iar voluntarii Invictus au ajuns vineri, 6 Octombrie 2023, la Monumentul Eroilor din localitatea noastră. Au fost întâmpinați aici, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace, de reprezentanții Primăriei Comarnic, dar și de elevi ai Liceului „Simion Stolnicu”, coordonați de prof. Ancuța Piciorea. Școlarii învață astfel, printr-un act de voluntariat, ce înseamnă respectul față de țară, față de eroii români căzuți în războaie sau în teatrele de operațiuni, dar își cultivă, prin puterea modelelor, și spiritul de învingători.

În aceeași seară, Ștafeta Veteranilor a ajuns cu bine la Brașov, unde a fost predată unei alte echipe de voluntari alergători.

 

 

Alina Bunghez