//facebook pe pagina

CÂND VISELE DEVIN REALITATE

 „Olimpia Comarnic” promovează în Liga A Prahova

În penultima etapă a campionatului de fotbal prahovean, echipa din Comarnic a întâlnit Duminică – 11 iunie 2023, pe teren propriu, echipa Carpați Mefin Sinaia.

Meciul din weekend, desfășurat pe terenul de fotbal din orașul nostru, a fost unul special.

Duelurile dintre Olimpia Comarnic și Carpați MEFIN Sinaia au devenit, de altfel, reprezentative pentru întreg județul, mai ales pentru atmosfera de mare meci creată de suporterii celor două echipe. Pe lângă faptul că reprezintă un derby local de tradiție, acesta a fost și ultimul meci acasă din acest sezon. Partida a avut o miză mare pentru ambele echipe: în cazul unei înfrângeri Carpați Sinaia retrograda, iar în cazul în care Olimpia Comarnic nu câștiga, rata șansa de a câștiga titlul de campioană a Superligii B. În plus, gazdele jucau ultimul meci al sezonului pe teren propriu și erau deja promovate în Liga A Prahova.

Cursa pentru promovare era încheiată deja la momentul partidei, însă etapa a contat în cursa pentru prima poziție a clasamentului. Iar la finalul meciului, comărnicenii au avut motive de fericire. Olimpia Comarnic s-a impus cu 3-0 și a trimis marea rivală din Sinaia în Superliga B1.

Prin urmare, echipa noastră bifează a treia promovare consecutivă și se îndreaptă spre Liga A!

După fluierul final au urmat și momentele de bucurie maximă, suporterii comărniceni au aprins fumigene alb-albastre și au intrat pe teren pentru a sărbători cu jucătorii atât victoria în derby cât și promovarea în Liga A, în timp ce pe teren ploua torențial. Devotamentul cu care comărnicenii au susținut în permanență echipa locală a fost dovedit încă o dată:  spectatorii au făcut coregrafie și au rămas în tribună până la final, pe o ploaie torențială, doar pentru bucuria sinceră de a sărbători alături de echipă.

Jucătorii „Olimpiei” Comarnic, antrenorul Adrian Mitrea, membrii galeriei și spectatorii, dar și administrația locală, care sprijină în permanență acest sport, cu toții au făcut front comun pentru îndeplinirea unui ideal, acela de a duce echipa comărniceană până în cel mai înalt eșalon fotbalistic din țară. S-a muncit mult, s-au pus suflet și pasiune, iar reușitele pot fi puse pe seama omului responsabil de unitatea și buna strategie a echipei: antrenorul Adrian Mitrea, un adevărat catalizator pentru fotbalul local. Iar comărnicenii microbiști mai au un om căruia îi dedică și îi datorează menținerea spiritului fotbalistic la un nivel uriaș în Comarnic: Cristian Moacă, cel care a avut o contribuție importantă la obținerea promovării.

Olimpia Comarnic dedică această promovare susținătorilor din oraș, cei care au fost în permanență alături de echipă, indiferent de rezultat sau de distanța unei deplasări!

Cu astfel de jucători, antrenor și galerie, comărnicenii au șanse mari să ajungă cu succes în Prima Ligă de fotbal a României!

 

 

Alina Bunghez