//facebook pe pagina

Cantina socială de la Biserica „Sf. Gheorghe” din Comarnic a fost sfințită, în weekend, de Preasfințitul Părinte Varlaam, Episcop Vicar Patriarhal

Duminică, 18 Noiembrie 2023, la Biserica cu hramul „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul Poiana al orașului Comarnic, a avut loc slujba de sfințire a lucrărilor edilitare realizate la Cantina Socială și la Casa Parohială, în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești! Slujba de binecuvântare a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Varlaam, Episcop Vicar Patriarhal, alături de un sobor numeros de preoți și diaconi. De asemenea, corul „Tronos” al Patriarhiei Române a dat răspunsurile la strană în timpul slujbei.

Pe parcursul ultimilor 3 ani și jumătate, la Parohia Poiana Comarnic din județul Prahova au fost realizate ample lucrări administrative. În curtea lăcașului de cult a fost construit noul centru social-pastoral, pus sub ocrotirea Sfântului Ioan cel Milostiv. De asemenea au fost ridicate o nouă casă parohială și o troiță. Lucrările au fost binecuvântate, weekend-ul trecut, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

La final, în semn de mulțumire și apreciere pentru activitatea desfășurată în parohie, părintele paroh Eduard Marian Văduva și părintele coslujitor Florin Cătălin Mosgoreanu au primit din partea Preafericitului părinte Patriarh Daniel rangul de iconom stavrofor. De asemenea, primaul orașului Comarnic, Sorin Popa, a primit din partea Patriarhiei Române ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”, în semn de apreciere pentru activitatea bogată depusă în apărarea și promovarea valorilor creștine, în slujirea Bisericii lui Hristos și a comuității umane.